Sju raka – fölstoet förlängde segerraden

Trio med sju raka. Southwind Feji med sin tränare Pär Hedberg och kusken Mikael J Andersson. Foto: Malin Albinsson.

Sju raka segrar från debuten!
Det är något visst med obesegrade hästar.
Storyn bakom USA-födda Southwind Feji är också något extra.
– Hon kom till Sverige som fölsto men det visade sig att hon inte var dräktig – och det är jag glad för, sa Axevallatränaren Pär Hedberg efter onsdagens seger i V86 på Vaggeryd.

V86-spelet är ute på sommarturné i landet och småländska Vaggeryd blev första stoppet på onsdagen där arrangörarna hade laddat för banans största tävlingsdag för året. 4 158 personer kom till tävlingarna.
Carl-Erik Bender köpte Southwind Feji på auktion i USA och meningen var att stoet skulle tävla. Humöret var dock inte det bästa i starten och det beslutades att hästen skulle betäckas i stället.
I fjol våras kom Southwind Feji till Kvänum och Stall Palema där det efter en tid visade sig att stoet inte alls var dräktigt. Palema-tränaren Pär Hedberg menar att stallet fick börja från noll
– Vi provade att bygga upp henne och ju mer träning hon fick desto bättre kändes hon, menar Pär Hedberg.

”Riktig maskin”
Efter sex raka segrar spelades Southwind Feji till stor favorit (48 procent) i V86 på Vaggeryd. Mikael J Andersson – kusken som kört vid samtliga segrar – ledde varje meter av V86-3 med stoet som blivit en liten favorit.
Sjunde raka för det fyraåriga ”fölstoet”.
– Jag var tvungen att ladda på henne för att komma till ledningen och hon blev lite vass av det. Men inte mer än att hon kunde vinna säkert. Det är en riktig maskin detta!
Som USA-född är onsdagens vinnare utestängd ifrån många av de klassiska loppen. Pär Hedberg blickar mot Halmstad.
– Det är väldigt roligt det här. Hon brukar ingen energi när hon springer och det går väldigt lätt för henne när hon travar. Är allt som det ska åker vi till Halmstad under sprintermästartorsdagen för ett stolopp där på V75.

Mikael Wikner, Kanal 75