Magnus Jakobsson champion i Åmål också

Inför säsongsfinalen på 800-metersbanan Åmål var Magnus Jakobsson med i toppen av kuskligan. Men efter två segrar med Polly Avenue och Egge Piril så var han i topp och championatet hans. Det var Magnus andra championat på en vecka, då han bärgade championatet på grannbanan Årjäng förra söndagen.

Magnus har rest flitigt till Åmål under året. Åtta av tio tävlingsdagar har han kört lopp i Åmål och under fem tävlingsdagar har han vunnit en eller flera lopp.

Det här var 49-årige Jakobssons 12:e championat. Fyra stycken har det blivit i Årjäng och dagens titel var hans tredje i Åmål. Övriga fem championat har han vunnit i Arvika (1), Lindesberg (1), Rättvik (1) och Örebro (2).

Jakobsson är en riktig travsläkt. Magnus är den tredje A-tränaren. Evert och Everts son Sören de andra två. Magnus första anställning var hos Ove R Andersson. Första segerdefileringen fick han göra med Big Ebner (1990) och Magnus jobbade då åt Olle Goop. På visitkortet kan Magnus nu förutom alla championat sätta seger i Sto-SM med Global Kitten 2012 och Svenskt Kallblods-Kriterium 2009 med Elling. Totalt har han som kusk vunnit strax över 2 000 segrar.

Hasse Svennehed
Svensk Travsport