Hallå där!

Marcus Hultman är vår nye banmästare på Färjestad från den 1 december. Marcus är 35 år, sambo med Isabelle och har en dotter Olivia 3 år.

Vad lockade dig att söka jobbet?
– Jag ser det som en utmaning som jag tror att jag kan lyckas med. Jag är i det skedet av livet att jag är redo att prova något nytt efter 13 år som professionell travtränare på Åmål och nu Färjestad.

Vad är dina erfarenheter av hantverket ”banskötsel” och förväntningar på rollen?
– Jag har kört många travlopp och vet hur jag vill ha en bra bana. Jag kör traktor och redskap på min egen träningsanläggning i Härtsöga men en tävlingsoval är ju en ytterligare nivå. Mina förväntningar är att lära mig yrket och få ett bra resultat i vårt team tillsammans med nuvarande banmästare Stefan Olsson, vi kommer säkert komplettera varandra bra.

Hur ser framtiden ut med träningsanläggningen i Härtsöga?
– Jag bor ju även på gården och tränarrörelsen är under avveckling och även stallet på banan är uppsagt, drygt hälften av hästarna har redan hittat nya hem och tränare. Jag kommer ha någon inackordering och några hästar kvar i träning hemma där min anställde Jonas Hallstensson kommer ta hand om träning och skötsel. Min tid och mitt fokus ligger på min nya roll på Färjestad och jag kommer inte köra några lopp på hemmaplan, men vi har så många duktiga kuskar så det är inga problem.

Välkommen och lycka till!